Gelegen aan rivier de Maas vormt het Gelderse dorpje Well de laatste sluitpost voor je de provinciegrens met Noord-Brabant oversteekt. Het imposante slot Well en de hervormde kerk bepalen sinds jaar en dag de contouren van het dorp. In de prachtige groene omgeving vind je meer stille getuigen, die bewijzen dat de streek vele eeuwen geleden een vaak bevochten grensgebied vormde tussen Gelre en Brabant. Zo vind je op steenworpafstand kasteel Ammersoyen, kasteel Nederhemert en kasteel Heusden.

Het dorp telt iets meer dan duizend inwoners, heeft een basisschool en een fanatieke voetbalvereniging. De afgedamde Maas met een eigen strandbad vlak naast het dorp is in de zomer een gewilde zwemplek voor jongeren. In de directe omgeving vind je twee horecagelegenheden, Pannenkoeken Restaurant ‘t Wellse Veerhuis en restaurant Het Oude Veerhuis, in buurdorp Ammerzoden. Dit buurdorp op nog geen 5 minuten rijden is de plek voor de dagelijkse boodschappen.

Op zoek naar gezellige terrasjes, kleine boetiekjes, grote winkelketens en een keur aan goede restaurants? ’s-Hertogenbosch biedt je alle faciliteiten die je je kunt wensen. Hier tussen Gelre en Brabant geniet je van het beste van twee werelden: de rust en ruimte van Well én de typische Brabantse gezelligheid.

Een plek met sportieve historie
Het groene veld aan de Maaijenstraat waar we Wellse Veld realiseren, kent een sportieve historie. Deze plek was jarenlang de arena voor menig korfbalwedstrijd. In 2018 fuseerde korfbalvereniging De Maaskanters uit Well met RoDeBo uit Rosmalen. Sindsdien ligt het voormalige korfbalveld er verlaten bij.

In goed overleg met de inwoners van Well ontstond het plan voor Wellse Veld, een levendige wijk waar jong en oud samenwonen. Bewust is er gekozen voor een mix van vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen en levensloopbestendige woningen. Bovendien telt Wellse Veld 5 woningen voor de sociale verhuur. Zo toveren we deze sportieve plek om tot een mooie zege voor het dorp.

Google Maps